Over mij

Dirk Smit

NLP Master Practitioner
Gecertificeerd MPA MindSonar® professional

 

Na afronding van de MEAO-opleiding ben ik in 1984 begonnen aan mijn professionele carrière. Tot 1992 heb ik gewerkt voor OLM Verzekeringen te Zwolle als administratief medewerker, teamleider, systeembeheerder en acceptant/productspecialist schadeverzekeringen om vervolgens te beginnen aan een nieuwe stap.

Van 1992 tot 1996 heb als systeembeheerder meegewerkt aan diverse automatiseringprojecten voor Centraal Beheer te Apeldoorn. In 1996 heb ik de overstap gemaakt naar Woonfonds Hypotheken te Tilburg.

Opleidingen heb ik gevolgd in de assurantie-, management-, bedrijfskundige- en IT-branche.
Daarna heb ik geïnvesteerd in mijn eigen persoonlijke groei. Mijn eerste aanraking met NLP was in 1999 tijdens een seminar gericht op zelfonderzoek en zelfontdekking. Vanaf dat moment heeft NLP mij niet meer losgelaten. Na een periode met aanvullende trainingen om persoonlijke grenzen te verleggen en NLP opleidingen te volgen, werd het tijd om zelf een bedrijf te starten op het gebied van coaching & persoonlijke groei. Vooral de combinatie van NLP met ervaring in het bedrijfsleven geeft inzichten en handvaten om effectiever doelen te bereiken en onzekerheden weg te nemen. Middels coaching en training begeleid ik individuen en groepen naar een niveau waarop nieuwe keuzemogelijkheden ontstaan en doelen binnen bereik komen. Ik heb mijn achtergrond in ICT gecombineerd met kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Het is telkens een uitdaging om woorden te vertalen naar concrete actie, zowel persoonlijk als zakelijk.

Mijn achtergrond en ervaring gebruik ik om te begrijpen wat mensen nodig hebben in hun werk en ook privé. Elk mens is en blijft echter uniek. Dit maakt het boeiend om zowel persoonlijke als zakelijke coachings- en trainingstrajecten te doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Opleidingen
De Luisterlijn

Basistraining vrijwilligers (SPEN gediplomeerd)

Training MBTI


Training Management Drives


ELF (Executive Leadership Foundation)

Leergang Impact en Invloed voor Professionals

Het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie)

MPA MindSonar certified professional

Het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie)

NLP Master Practitioner

Suzi Smith

Training Minding the body

Robert Dilts

Training Health Certification

Het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie)

NLP Practitioner

ITA Alfatraining

Alftatraining

Centre of SelfAwareness

Advanced Course

Asiaworks

Basic Training

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek

Dirk Smit Coaching & Persoonlijke Groei

Prinses Beatrixstraat 26, 5151 GT Drunen